Noter om de medvirkende

Eskær Trio

Eskær Trioen har netop nu 20 års jubilæum og er et af de førende og mest populære ensembler på den danske kammermusikscene. Trioen er kendt for deres medrivende og engagerede samspil og har givet utallige koncerter herhjemme og i udlandet. De bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nykompositioner, hvoraf flere er tilegnet dem. Eskær Trioen har stor succes med deres CD-indspilninger, der alle er blevet anmelderrost internationalt. Indspilningerne har vundet priser som P2prisen for ”Årets Klassiske Udgivelse” og ”most outstanding CD of the month” i det internationale musikmagasin ”The Strad”.

Senest har de indspillet alle Brahms’ klavertrioer. Disse vægtige hovedværker inden for triolitteraturen hører til Eskær Trioens absolutte favoritværker. Julie Eskær begyndte sine violinstudier hos Michael Malmgren og fortsatte dem hos professor Milan Vitek på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM).

Julie Eskær har været solist med adskillige orkestre i Danmark og i udlandet, bl.a. Ålborg Symfoniorkester, Tivoli Symfoniorkester, Det Belgiske Radioorkester, Østrigske Kammerfilharmoni, Københavns Kammersolister og Radiounderholdningsorkesteret, hvor hun desuden er 1. koncertmester.

Emilie Eskær er uddannet hos prof. Asger Lund Christiansen og på DKDM hos prof. Torleif Thedeen. Videre studier i solistklassen hos prof. Frans Helmerson på Musikhochschule Köln. Hun har deltaget i mesterkurser hos verdensberømte cellister som Ralph Kirshbaum, William Pleeth og Janos Starker.

Charlotte Thaning, pianist. Uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium og fra DKDM hos Rosalind Bevan og Amalie Malling. Hun er en særdeles efterspurgt kammermusiker og akkompagnatør og har optrådt ved utallige koncerter i Danmark og udlandet. Hun har modtaget en lang række priser. Hun er ansat ved DKDM.